Tandcentrum-Meppel_icon-implant

Implantaten

Met een implantaat krijg je een een stralende glimlach voor langere termijn met tanden / kiezen die niet zijn te onderscheiden van jouw eigen gebit.

Een kunstwortel op de juiste plek

Wat zijn implantaten?
Kronen en bruggen op basis van implantaten kunnen een vaste oplossing zijn als u één of meerdere tanden of kiezen mist. Maar ook een volledig nieuw gebit op basis van implantaten is mogelijk. Een tandheelkundig implantaat is een permanente vervanging voor tandwortels; een kunstwortel die de plaats inneemt van de tand of kies die verloren is gegaan.

Op maat gemaakt
Bij verlies van een tand of kies, slinkt het kaakbot waardoor uw gezicht kan invallen. Met tandheelkundige implantaten wordt dit proces een halt toegeroepen. Keramische kronen, bruggen en prothesen worden op maat gemaakt zodat deze mooi in uw mond passen. Aanpassingen aan gezonde tanden en kiezen zijn meestal niet nodig.

Implantaat-Tandcentrum-Meppel_CT
tanden-bleken_Tandcentrum-Meppel_CT

Een levenslange oplossing

Hoe werkt het?
Implantaten zijn gemaakt van weefselvriendelijk materiaal (titanium) en hebben de vorm van een schroefje. Dit schroefje wordt - onder plaatselijke verdoving - in de boven- of onderkaak geplaatst. Een implantaat heeft enige tijd nodig om vast te groeien. Meestal zit een implantaat na drie maanden stevig verankerd in het kaakbot en kunnen we er een porseleinen kroon, brug of prothese op plaatsen.

Tanden en kiezen op implantaten zijn niet van echt te onderscheiden. Ze functioneren als natuurlijke tanden en gaan in principe levenslang mee.

Maak een afspraak voor een periodieke controle

Telefonisch afspraak maken

Bel ons en maak meteen een afspraak

Afspraakformulier invullen

Maak een afspraak via ons formulier