Tandcentrum-Meppel_icon-kunstgebit

Kunstgebit

Een kunstgebit is een uitstekende oplossing als jouw eigen gebit niet langer zijn functie kan doen. Met de huidige technieken krijg je een passende oplossing voor de rest van jouw leven.

Een gebit als jouw eigen

Wat is een prothese?
Een prothese is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. Naast een volledige prothese, oftewel kunstgebit, is er ook een gedeeltelijke prothese (een plaatje). Welke soort het meest geschikt is, hangt af van het aantal tanden dat u mist. Wennen Een prothese wordt op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium.

Hoewel de huidige prothesen een stuk mooier en comfortabeler zijn dan vroeger, kan het even duren voordat u eraan gewend bent. Een kunstgebit voelt nooit helemaal hetzelfde als uw eigen tanden. In geval van pijn kunnen we uw kunstgebit bijstellen.

kunststof-gebit_Tandcentrum-Meppel_CT
tanden-bleken_Tandcentrum-Meppel_CT

Loszittend kunstgebit

Omdat een kaak zonder tanden en kiezen bij het ouder worden slinkt, kan een kunstgebit los gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan tandvlees geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Bovendien kunnen uw wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor u er ouder uitziet.

Een kunstgebit op implantaten
Als u last hebt van een loszittend kunstgebit, kunnen wij uw gebit vastklikken op implantaten in uw onder- en/of bovenkaak. Hiermee zit uw kunstgebit stevig vast en wordt ook het verder slinken van uw kaak stopgezet. Behalve een prothese zijn ook vaste kronen of een brug op basis van implantaten mogelijk.

Maak een afspraak voor een periodieke controle

Telefonisch afspraak maken

Bel ons en maak meteen een afspraak

Afspraakformulier invullen

Maak een afspraak via ons formulier