Kinderen bij de tandarts

Gebitsverzorging

Het tandglazuur van kleine kinderen is nog niet zo sterk als dat van volwassenen. Een goede gebitsverzorging van uw kind is dus belangrijk en begint zodra de tandjes doorbreken. Op dat moment kunt u beginnen met het eenmaal daags poetsen met een fluoride-bevattende peutertandpasta en kindertandenborstel.

Vanaf het tweede jaar poetst u tweemaal per dag. Voordat de tandjes doorbreken, hoeft u niets speciaals te doen. Eetgewoonten en snoepen

Eetgewoonten en snoepen

Baby’s zuigen graag. Niet alleen omdat dit een instinct is en ze op deze manier voedsel binnen krijgen, maar ook omdat het kalmerend werkt. Merk je dat je kind echter op zijn of haar vingertjes of duimpje wil zuigen, probeer dan of het in plaats daarvan op een fopspeen wil zuigen. Duimzuigen is namelijk veel moeilijker af te leren dan speenzuigen en bovendien geeft duimzuigen op latere leeftijd invloed op de stand van het gebit en de kaak.

Probeer uw kind te wennen aan drinken uit een drinkbeker in plaats van de zuigfles. Het langdurige drinken uit een zuigfles gevuld met zoete vloeistoffen (sap, melk) kan namelijk ernstige cariës veroorzaken. Bij de meeste kinderen lukt het vanaf een leeftijd van negen maanden te leren drinken uit een drinkbeker.

Geef het kind ook geen flesje of zoete speen mee naar bed. Kinderen snoepen graag, maar vaak snoepen verdeeld over de dag kan ernstig tandbederf veroorzaken. Het is daarom verstandig om eventueel snoep in één keer te geven in plaats van verdeeld over de dag. U kunt als tussendoortje bijvoorbeeld beter een blokje kaas of boterham met hartig beleg aan hen geven.

caries-gaatje-tand-kies-vullen-01_Tandcentrum-Meppel_CT

Maak een afspraak voor een periodieke controle

Telefonisch afspraak maken

Bel ons en maak meteen een afspraak

Afspraakformulier invullen

Maak een afspraak via ons formulier

Op zoek naar een goede tandarts in Meppel?

Neemt u gerust contact op voor al uw vragen rondom het bezoek aan de tandarts en maak een afspraak.

Telefonisch afspraak maken

Bel ons en maak meteen een afspraak

Afspraakformulier invullen

Maak een afspraak via ons formulier